Ruth (+12)

Afdrukken PDF

Informatie

+12 jeugdvereniging Ruth is een nieuwe groep die gestart is in september 2016. De vereniging is bedoeld voor doopleden van onze gemeente die in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs zitten. Natuurlijk zijn ook je/hun vrienden/vriendinnen uit naburige gemeenten van harte welkom.

 

Onze leden zijn sterk betrokken op hun jeugdvereniging. Zij helpen de leiders bij het organiseren van de avonden. Sommigen houden inleidingen. Dat is niet verplicht.
Met elkaar zorgen we voor een fijne sfeer waarin je je snel thuis zult voelen. Het karakter van onze vereniging is zowel serieus als samenbindend. Er is plaats voor een boodschap vanuit Gods Woord. Er is ook plaats voor gezelligheid. Er is plaats voor jou! Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Je bent van harte welkom!

Wat zijn de doelen?

Jeugdvereniging Ruth is serieus en samenbindend. Onze doelen zijn om jongeren...:

...een plaats van samenkomst te bieden, één keer in de twee weken op zaterdagavond.
...te verenigen rond Gods Woord.
...serieus te laten bezinnen op onderwerpen uit verleden en heden.
...samen te binden door contact en ontspanning.

Vanwaar de naam Ruth?

Ruth moest kiezen op de grens tussen Moab en Kanaän. God gaf haar in het hart om te kiezen voor Naomi, meer nog, voor de God van Naomi. Ze liet de wereld (Moab) achter zich, en trok op met het volk van God (Israël, Naomi)!

We hopen van harte dat ook jij zo'n keuze zult maken. Tijdens de verenigingsavonden hopen we je iets te laten zien en voelen van het leven in dienst van de Heere.

Hoe ziet een avond eruit?

Een verenigingsavond duurt van half acht tot half tien. Wij houden door deze vaste tijden rekening met ouders die de jongeren brengen en halen.

Een verenigingsavond bestaat ut twee delen: serieus en samenbindend.

Serieus

Eén van de leiders opent en sluit door een psalm te laten zingen en gebed. Aan het begin van de avond lezen we samen een gedeelte uit Gods Woord. Dit gedeelte bespreken we daarna samen met de aanwezige jongeren.

Daarna verdiepen we ons in een onderwerp dat de leden aan het nadenken en (hopelijk) praten zet. Vaak komen deze onderwerpen uit de Bijbelse geschiedenis, kerkgeschiedenis of vaderlandse geschiedenis. Ook meningsvorming rond actuele onderwerpen zoals moderne media, komt aan de orde. Leiders, kerkenraadsleden, gastsprekers en leden verzorgen het bezinnende gedeelte dat vaak wordt afgesloten met een verwerking. Daarbij kun je denken aan een woordzoeker of een puzzel.

Samenbindend

In de  pauze is er wat te drinken en heb je tijd om gezellig een praatje te maken met de andere leden. Ook de verschillende leid(st)ers hebben belangstelling voor jou. Jongeren nemen om beurt een traktatie mee.

Na de pauze doen we afwisselende ontspannende activiteiten. Bij spel ligt het accent op Bijbelse spellen, terwijl we soms ook een spel doen met heel de groep tegelijk. Ook staat regelmatig creativiteit op het programma. Rond kerst en pasen besteden we aandacht aan muziek. Aan het einde van het seizoen gaan we een dagje uit met elkaar.

Er is tevens aandacht voor lief en leed in de gemeente. Regelmatig sturen we kaarten om onze betrokkenheid te tonen. Ook helpen we met de jaarlijkse verkoopdag van de verenigingen.

Moet je iets betalen?

Je betaald voor de JV een contributie per jaar. Je krijgt hiervoor een mail of brief voor je ouders.

 

Contact

Het e-mailadres van de vereniging is: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Natuurlijk kunt u de leidinggevenden ook bellen. De telefoonnummers vindt u in de gemeentegids.

Agenda

Klik hier voor de actuele agenda

Nieuws

U bent hier:   HomeJeugdverenigingRuth (+12)
| + -