Bestuur van de jeugdverenigingen

Afdrukken PDF

 

Sinds september 2012 is er naast de groepsleiding ook een bestuur van de jeugdverenigingen. Dit is ontstaan om een aantal redenen.

Een belangrijke reden is dat er allerlei taken zijn die voor/door elke groep moeten gebeuren. Door deze taken bij een overkoepelend bestuur neer te leggen, kan het eenvoudig door één persoon voor alle groepen worden geregeld.
Concreet kan hierbij worden gedacht aan: financiën, verslagen, seizoensplanning, aankondigingen in de kerkbode en bijhouden van de website.

Een andere reden is precies tegenovergesteld: er zijn ook taken die gezamenlijk moeten worden geregeld of waarvoor dingen moeten worden afgestemd. Met de hele groep leiders levert dit veel communicatie op en lastig te plannen overleg momenten.
Ook deze taken zijn bij het bestuur neergelegd, waardoor dingen handiger geregeld kunnen worden. Een concreet voorbeeld hiervan is de organisatie van de algemene opening en sluiting van het seizoen, en ook de (jaar)planning van de zalen.

Doelstelling

Het bestuur van de jeugdvereniging is geen controlerende instantie, maar heeft als doel om de groepsleiding te ontlasten van allerlei organisatorische taken.

Benoeming en samenstelling

Bestuursleden worden benoemd door de kerkenraad. Enkele bestuursleden zijn ook actief als groepsleiding, om zo goed mogelijk te weten hoe het werk in de praktijk is. Anderen zijn alleen actief in het bestuur, waardoor zij aan het jeugdwerk kunnen bijdragen met hun expertise zonder dat het hen heel veel vrije (zaterdag)avonden kost.

Bestuursleden en contact

U kunt contact opnemen met het bestuur via de e-mail ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ), of via de telefoonnummers van de bestuursleden zoals vermeld in de gemeentegids.

Nieuws

U bent hier:   HomeJeugdverenigingBestuur
| + -